KOMEN PENGUNJUNG - MUKA 8


 Laman Utama > Komen Pengunjung Muka 8 / 141-160

Komen 141
Date: Sun, 16 Dec 2007 19:25:58 -0800 (PST)
From: "Tie" <tie_***@yahoo.com>

Message:
Ajining diri ono ing kedaling lati, ajining sariro ono ing busono, ajining wicara ono ing toto kromo.
 

Komen 142
Date: Fri, 21 Dec 2007 07:45:34 -0800 (PST)
From: "Farish" <farish****@hotmail.com>

Message:
Assalamualaikum.

Di dalam senarai perkataan-perkataan jawa ini, saya telah mendapati bahawa perkataan-perkataan berikut tidak tersenarai:

Aku/Saya
Engkau
Makan
Basikal
Belajar
Buang air/kencing
Cinta

Setakat ini sahaja yang saya ingin mengetahui perkataannya dalam bahasa jawa. Ribuan terima kasih.

 

Komen 143
Date: Mon, 24 Dec 2007 05:49:00 -0800 (PST)
From: "zulkifli" <zulkifli_***@yahoo.com>

Message:
Teka-teki : Goreng pisang ada dua puluh, diambil sebelas , tinggal berapa?...
Jawapan : Tetap dua puluh sebab hanya diambil , tidak dimakan

 

Komen 144
Date: Mon, 24 Dec 2007 16:08:52 -0800 (PST)
From: "Noor Hidayati Bte Abu Bakar" <norhida****@clarion.com.my>

Message:
Supaya bibir mulut kelihatan merah : Amalkan pemakaian ubat gigi sebelum tido - Ambil sedikit ubat gigi dan sapu pada bahagian bibir pada waktu malam sebelum tidur .

 

Komen 145
From: "apple" <ang75***@yahoo.com>
Sent : Tue, 25 Dec, 2007 1:55:45 AM

Message:
1+1=2 eyes look at u,
4+1=5 sences missing u,
12+12=24 hours thinking about u,
3+4=7 days in week missing u,
6+6=12 months i need a SWEET friend like u...

Komen 146
From: "Nur" <nori***@rosesyrup.com>
Sent : Tue, 25 Dec, 2007 1:18:24 PM

Message:
DOSA-
Ada DOSA meruntuhkan penjagaan,
ada DOSA penyebab hukuman,
ada DOSA perosak nikmat,
ada pula DOSA menghalang doa,
ada DOSA turunkan bencana.
ISTIGFAR KATHIRAN!

Komen 147
Date: Sun, 30 Dec 2007 15:47:32 -0800 (PST)
From: "Putera Inayat Pujangga" <zree****@yahoo.com>

Message:
Cinta Gerha ku

Cinta...
Sememangnya suci terasa indah
Bertikam bibir dirinya resah
Ianya putih bukan untuk diludah
Dari hati bukan bermadah

Cinta...
Bisa berkata berbaris bahasa
Tercalar kata lafaz berbisa
Berpegang teguh janji setia
Detik demi detik merana jua

Aku hadir dibutala ini untukmu bahgia
Bukannya aku berpurbawara
Tangismu direnung sang pria
Moga inayat mu tidak sia-sia

Jiwamu kosong berteman wuduk
Arah ke kiblat berdiri dan ruk'uk
Tiada bekalan waktu hampir suntuk
Butala ini sementara ianya remuk

Sememangnya cinta aku mencintai
Setiap makhluk tetap merasai
Didalam jiwa didalam rohani
Tulus berbunga bermadah insani

Nescaya aku turun mengaku
Terguris cinta biasa terpaku
Walau dianya jauh ku tetap cinta pada gerha ku
Menjadi kenangan didalam aku......

Komen 148
Date: Sun, 30 Dec 2007 22:59:47 -0800 (PST)
From: "Dayang" <mw30477@hotmail.com>
Message:
Salam sejahtera. Saya sudah berkahwin selama 2 tahun tetapi belum memperolehi cahayamata. Doktor mengesahkan saya mempunyai ketumbuhan (fibroid) yang sebesar bola pingpong dalam peranakan saya. Saya memerlukan maklumat mengenai cara menghilangkan ketumbuhan saya supaya saya boleh mengandung. Terima kasih.

Maaf kerana tidak dapat membantu anda dalam hal ini. Semoga ada pengunjung laman ini yang perihatin dan dapat membantu anda.
Famili Azam Dot Com


Komen 149
Date: Wed, 2 Jan 2008 03:58:57 -0800 (PST)
From: "Ali" <>

Message:
Soalan: Jika kapal terbang masuk gua, apa yg keluar???
Jawapan: Keluar surat khabar lerrr..

Komen 150
Date: Tue, 8 Jan 2008 17:44:48 -0800 (PST)
From: "suhairo" <ends_***@yahoo.com>

Message:
DOA MOHON DIHIDUPKAN HATI
Ya Allah Tuhan yang maha hidip, berdiri sendiri, pencipta langit dan bumi, Tuhan yang maha besar dan maha mulia, Ya Allah tidak ada Tuhan yang patut disembah hanya Engkau, aku memohon kepada Mu semuga kiranya Engkau hidupkan akan hatiku dengan Nur hidayah Mu. Ya Tuhan ku yang maha kasih sayang.

Salam,
Terima kasih kepada saudara kerana banyak berkongsi maklumat dan ilmu. Saya ingin betaya kepada saudara berkaitan doa diatas.
Bolehkah saudara terangkan kepada saya maksud "Ya Allah Tuhan yang maha hidip". Atau telah berlaku typo error pada perkatan "hidip" itu.
Terima kasih.

Saya rasa ianya adalah kesilapan menaip. Yang biasa didengar ialah Tuhan Yang Maha Hidup.
Famili Azam Dot Com


Komen 151
Date: Tue, 8 Jan 2008 22:40:59 -0800 (PST)
From: "Hisyam" <hisyam*****@yahoo.com>

Message:

SESUNTUK KITA MENCARI TAKWA

Mengapa seringkali mengadai waktu
sesuntuk kita mencari takwa
tanpa menghargai kekosongan
yang terbiar hangus
daripada mengisi kesesunyian
bersama keimanan
kita menambahkan pengisian
dengan keinsafan
dalam penyesalan.

AL HISYAM,
KARYAWAN PK

Komen 152
Date: Wed, 23 Jan 2008 20:05:40 -0800 (PST)
From: "somebody" <somebody@yahoo.com>

Message:
Teka-teki:
Soalan: Dibungkus bukan makanan di tanam bukan tanaman?
Jawapan: Mayat

Komen 153
Date: Wed, 23 Jan 2008 00:04:26 -0800 (PST)
From: "sarah" <sterme***@yahoo.com.my>

Message:
so fun at here

Komen 154
Date: Sun, 20 Jan 2008 00:50:57 -0800 (PST)
From: "fitri" <fitri**@yahoo.com>

Message:
saya mahu cari maksud sepotong ayat iaitu siro ni kan, orak iso meneng.
dan maksudnya diperlukan dalam bahasa melayu. terima kasih

Maksudnya: Kau ni kan, tak reti diam
Famili Azam Dot Com

Komen 155
Date: Fri, 18 Jan 2008 21:17:01 -0800 (PST)
From: "norazlina ramli" <norazlina***@tm.com.my>

Message:
bagus betul u all punya ni... bernas... boleh kongsi bersama

Komen 156
Date: Wed, 16 Jan 2008 20:48:22 -0800 (PST)
From: "ajak" <barungan3***@yahoo.com.my>

Message:
mcm mana nak halau ulat gonggok kat rumah

Maaflah belum lagi terjumpa petua berkenaan. Sesiapa yang ada petua berkenaan sila kirim kepada kami.
Famili Azam Dot Com

Komen 157
Date: Mon, 14 Jan 2008 19:51:30 -0800 (PST)
From: "febby" <febby_dju***@yahoo.co.id>

Message:
saya perlu arti kata "manyu", bisa minta tolong... terimakasih

Manyu tidak pernah kami dengar tetapi banyu bererti air
Famili Azam Dot Com

Komen 158
Date: Mon, 4 Feb 2008 23:20:29 -0800 (PST)
From: "miftah" <mmiftahul****@yahoo.com>

Message:
Terimakasih....moga tuhan membalasnya dengan kebaikan

Komen 159
Date: Fri, 8 Feb 2008 04:56:33 -0800 (PST)
From: "Nazirul" <****nazirul@yahoo.com>

Message:
Boleh berkenalan...saya ada juga koleksi teka-teki

Terima kasih Nazirul, Nak berkenalan tiada salahnya. Salam persahabatan juga dari kami. Kalau ada banyak koleksi teka teki hantarlah kepada kami agar dapat dikongsi dengan pengunjung lain.
Famili Azam Dot Com

 

Komen 160
Date: Mon, 11 Feb 2008 02:19:07 -0800 (PST)
From: "WANI" <ladywani_c***@yahoo.com>

Message:
Asalamualaikum.. pertama sekali saya nk ucapkn sekalung tahniah kepada laman web famili azam sbb segala isinya sangat menarik dan berfaedah.. tapi saya kecewa sikit.. kenapa dalam galeri permainan(Tanya pada Wak Karman),knapa saya tanya,dia jawb lain.. klaau bleh,tolongla jwb dgan btol.. untuk pengetahuan sume..saya baru je masuk laman web ini... saya begitu teruja dan gembira.. oleh itu nanti saya akan gtaw pada kawn yg lain tentang lamn web ni... pasti x mengecewakan... sumanya ada... bak kata astro MACAM-MACAM ADAA.... heheh.. kalau blh sediakn lebih bnyak permainan k dan doa2 harian yang senang diingati dan boleh diamalkan... ok sampai disini saja, harap cadangan saya dapt dipertimbangkan k....
wsalm...:-)

Terima kasih Wani, Tanya pada Wak Karman hanyalah permainan javascript, segala jawapan telahpun di setkan. Jika anda inginkan jawapan yang betul-betul memuaskan, carilah orang yang mahir dalam bidang itu, jangan tanya pada Wak Karman...
Famili Azam Dot Com


Muka 8:  Komen 141 hingga 160
Ke muka: 1  2  3  4  5  6  7  8  9 10 11 12

Mutiara Kata: "Diriwayatkan daripada Aisyah r.a bahawa Rasulullah s.a.w bersabda, 'Berpagi-pagilah kamu untuk mencari rezeki dan hajat kerana pagi-pagi itu adalah berkat dan kemenangan"


Dah Cuba 1001 Cara, Tapi Masih Tak Berjaya Kuruskan Badan?

Formula Kurus Bagaimana Seorang Gemuk Hilang 20 Kilogram Dalam Masa 5 Bulan.

 
NOTIS
Pengunjung dibenarkan untuk mengambil sebarang bahan dari laman ini sebagai perkongsian maklumat
dengan syarat seperti di bawah:
1-Meletakkankan Sumber: http://familiazam.com pada setiap dokumen yang telah di copy.
2-Copy & upload images ke hosting anda sendiri atau free hosting jika bertujuan untuk disiar di blog sendiri.
3-
Menghubungi kami [email, borang, whatsapp atau sms] memohon izin adalah sikap dan jalan terbaik.
 
 
  MENU UTAMA
 
 
  IKLAN BERBAYAR
 
 
  IKLAN BERBAYAR
RAWATAN, PERUBATAN, PERSILATAN & KEMAKRIFATAN

Kami BUKAN Tok Bomoh, Pak Dukun atau pun Pak Ustaz. Kami hanyalah insan biasa seperti anda. Kami menyediakan rawatan bagi segala permasalahan berkaitan dengan gangguan jin atau sakit misteri seperti:

Gangguan Saka, Terkena Sihir, Pulih Rumah, Pulih Kedai, Rawatan Terkena Santau, Berbagai Masalah Berkaitan Ilmu Hitam.
Serta:
Membersih Dan Menyucikan Hati, Rawatan Pemulihan Dadah, Masalah Perhubungan Suami-isteri Dan Penyakit Fizikal.

Untuk Rawatan Dan Belajar Ilmu Kenal Diri Sila Hubungi:
 

Md Hatta Yusof
Call  Me / Whatsapp Me / SMS Me
 
Laman Web: http://kenal-diri.net
 
 
  PROGRAM MY REZEKI
Salam Sejahtera & Salam Silaturrahim.

Selalu bermasalah tak cukup duit?
Hutang PTPTN sudah tertunggak?
Cukai jalan dan insuran dah nak mati?
Duit poket sudah menipis?
Teringin nak tukar motorsikal?
Teringin nak tukar kereta?

Nak cari duit lebih.
Sila daftar PERCUMA di link berikut:
familiazam.com/myrezki

Saya akan tunjuk cara menjana pendapatan dengan mudah tanpa susah payah nak cari orang dan menjual produk...
Rebutlah peluang yang mungkin hanya datang sekali seumur hidup.
 
 
 

Proudly powered by WordPress

Kemaskini Akhir: 12 October 2017 07:44 PM